Komerční články

Jak si zařídit vzdušný a příjemný obývací pokoj?

Autor angelo

Obývací pokoj tvoří důležitou součást celého bytu. Představuje prostor, kde se celá rodina schází k odpočinku. Její členové si zde čtou, sledují televizi, povídají si, pijí kávu, poslouchají hudbu. Proto je důležité, aby se zde všichni cítili dobře. Prostor musí být příjemný vzdušný, aby se do něj vešlo všechno potřebné. Nejde jenom o to bez ladu a skladu rozmístit kusy nábytku. I nábytek je třeba vhodně vybrat a jeho umístění pečlivě promyslet. Jak si s takovým úkolem poradit?

shutterstock_118133251

Sedačku orientujte proti televizi

Nejdříve si promyslete, co je pro vás nejdůležitější. Vše také záleží na prostoru, který máte k dispozici. I v menších obývacích pokojích ale zpravidla tvoří dominantu sedací souprava. Stává se místem, ze kterého budete koukat na televizi, sledovat filmy. Proto by měla být orientována proti televizoru jako centru zábavy. Vhodná je například rohová sedací souprava. Můžete vybírat například barvy i stranovou orientaci podle potřeby. Zde jsou na výběr dvě možnosti, a to:

  • Levá.
  • Pravá.

Stěnu si složíte podle svých potřeb

Důležitým prvkem prostoru obvykle bývá i obývací stěna. Její velikost a složení závisí na místě, které pro ni máte vyhrazeno. Ty tam jsou doby, kdy se jednalo o těžký, neforemný prvek, který zaujímal celou jednu stěnu místnosti. Dnes si můžete pokojovou stěnu složit z několika praktických prvků podle svého přání. Součástí stěny, tedy skříňky a poličky jsou velmi variabilní a často mohou stát i samy o sobě.

Pořiďte si útočiště pro meditaci

Pokud vy i vaši blízcí rádi čtete, nebo třeba meditujete, nezapomeňte na pohodlné křeslo, ve kterém se budete moci opřít a zasnít. Může mít různé tvary od robustního mohutného ušáku, přes rozkládací křeslo, na kterém se v rozložené podobě dá i spát. Některá rozkládací křesla mají v sobě zabudovaný dokonce i úložný prostor. Můžete zvolit i variantu křesla s podnožkou, někdo zase nedá dopustit na houpací křeslo.

O autorovi

angelo

Zanechte komentář